SCHOOL MET P!T #POSITIEF#INSPIREREND#TOEKOMSTGERICHT

 

LATIJN

 

Kies je voor Latijn, dan volg je een ietwat ander parcours dan de andere leerlingen. Je hoofdvak Latijn beslaat namelijk 5 uur, waardoor je lessenpakket er een beetje anders uitziet.

 

Jij hebt 27u algemene vorming. Dat is 2u minder dan in 1A (-1u Beeld en -1u wiskunde) maar dat betekent niet dat jij minder leerstof gaat zien. Integendeel, wie kiest voor Latijn, geeft aan dat ie snel leerstof kan verwerken en naast de basisoefeningen ook verdiepingsopdrachten aankan. Jij krijgt dus dezelfde leerstof aangereikt als in 1A voor wiskunde, maar je krijgt er minder tijd voor.

 

De overige 5u besteed je samen met je klasgenoten aan de studie van het Latijn. Deze klassieke taal is uitermate boeiend, ze is de basis voor heel wat andere talen zoals het Frans, het Spaans, het Italiaans en de overgeleverde teksten bevatten een schat aan informatie over de rijke geschiedenis van de Grieken en de Romeinen. Naast taalstudie is er dus in het eerste jaar ook heel wat aandacht voor de culturele studie. Het wordt ongetwijfeld een avontuurlijke trip door de Griekse mythes, de Romeinse en Griekse godenwereld, de Romeinse keizers etc. Et cetera, kijk eens aan, een Latijns woordje. Wie durft er nu nog te zeggen dat het Latijn een dode taal is? 

 

Sint-Claracollege - Kloosterbaan 5 - 2370 Arendonk - 014 67 85 72 - info@sintclara.eu

school met P!T #positief#inspirerend#toekomstgericht